Ο Βασίλης Μπισκανάκης, με σπουδές στα οικονομικά, και η Αυστριακή Ειρήνη Κραλ, φυσικός μηχανικός, εγκατέλειψαν την Αθήνα για να ζήσουν στην Ομβριακή, ένα χωριό στο Δομοκό – χωρίς καταγωγή, έτσι επειδή τους άρεσε.
Στην αρχή εμπορεύονταν τα πολύ καλά μέλια της περιοχής, άγνωστα στα αστικά κέντρα, η Ειρήνη έμαθε την ελληνική κουζίνα από τις γιαγιάδες του χωριού και στους φίλους που τους επισκέπτονταν από το εξωτερικό άρχισε να μαγειρεύει νοστιμιές του τόπου πέρα από τα γνωστά τζατζίκι-γύρος-χωριάτικη. Εδώ και 5 χρόνια δημιούργησαν την Dolopia (από τους αρχαίους Δόλοπες της περιοχής), οικοτεχνία που περικλείει στο βαζάκι καταπληκτικές μαρμελάδες (φράουλα με μέντα και πιπέρι), μερακλίδικα ορεκτικά, αλλιώτικες σάλτσες ντομάτας, χειροποίητα ζυμαρικά.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://domokos-news.blogspot.gr/2016/05/blog-post_62.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου