Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ομβριακή Δομοκού: Βασίλης Μπισκανάκης και Ειρήνη Κραλ, η ελληνική γεύση στο βαζάκι



Ο Βασίλης Μπισκανάκης, με σπουδές στα οικονομικά, και η Αυστριακή Ειρήνη Κραλ, φυσικός μηχανικός, εγκατέλειψαν την Αθήνα για να ζήσουν στην Ομβριακή, ένα χωριό στο Δομοκό – χωρίς καταγωγή, έτσι επειδή τους άρεσε. 

Στην αρχή εμπορεύονταν τα πολύ καλά μέλια της περιοχής, άγνωστα στα αστικά κέντρα, η Ειρήνη έμαθε την ελληνική κουζίνα από τις γιαγιάδες του χωριού και στους φίλους που τους επισκέπτονταν από το εξωτερικό άρχισε να μαγειρεύει νοστιμιές του τόπου πέρα από τα γνωστά τζατζίκι-γύρος-χωριάτικη. Εδώ και 5 χρόνια δημιούργησαν την Dolopia (από τους αρχαίους Δόλοπες της περιοχής), οικοτεχνία που περικλείει στο βαζάκι καταπληκτικές μαρμελάδες (φράουλα με μέντα και πιπέρι), μερακλίδικα ορεκτικά, αλλιώτικες σάλτσες ντομάτας, χειροποίητα ζυμαρικά. 


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου