Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Ένας Λαμιώτης στο BBC ως μέλος της ομάδας που διαπρέπει στην ρομποτική ιατρική στην Αγγλία



Ο Πέτρος Γιαταγάνας είναι μέλος μίας ομάδας, του Hamlyn Centre στο Imperial College του Λονδίνου που ειδικεύεται στην ρομποτική χειρουργική και κάνει περήφανο τον τόπο μας για τα μυαλά που δυστυχώς χάνουμε στο εξωτερικό.
«Από μικρός έβλεπα τον πατέρα μου να επιδιορθώνει ιατρικά μηχανήματα στο νοσοκομείο της Λαμίας και αυτό με ενέπνευσε να εξερευνήσω τις εφαρμογές της τεχνολογίας στην ιατρική...», λέει στο LamiaReport.

Ο 27χρονος επιστήμονας από τη Λαμία έχει πάρει δυο υποτροφίες και έχει βάλει υψηλούς στόχους. Είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρει...

Το ρεπορτάζ του BBC σχετίζεται με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Αγγλίας να επιδοτήσει την ανάπτυξη της ρομποτικής και να κάνει την αγορά της ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Αμερική (εδώ το σχετικό linkhttps://connect.innovateuk.org/web/ras-sig). 

Ο διευθυντής του κέντρου, καθηγητής Guang-Zhong Yang, μιλάει για τις δυνατότητες της τεχνολογίας που αναπτύσσει το κέντρο του και πόσο μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς στις εγχειρήσεις.

Στο βίντεο του BBC, που ακολουθεί, στο 00.50" βλέπουμε τον Πέτρο Γιαταγάνα από τη Λαμία να χειρίζεται ένα ρομπότ που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία για τον καρκίνο


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ  http://www.lamiareport.gr/index.php?
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου