Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Σαρακίνικο - Μήλος , Sarakiniko - Milos -Greece (VIDEO) - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΛΟ

                                           Στην βόρεια πλευρά της Μήλου υπάρχει μια πανέμορφη γεωλογική ιδιομορφία. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν εκατομμύρια χρόνια και η διάβρωση από του βόρειους ανέμους και την θάλασσα έχουν σμιλέψει μια περιοχή ιδιαίτερη και μοναδική.

Σε όλη την περιοχή Σαρακίνικο θα βρείτε σχηματισμούς από ολόλευκους βράχους πολλοί από τους οποίους περιέχουν και απολιθώματα. Το όνομα του το Σαρακίνικο το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο και καταφύγιο.

Ακόμη διακρίνονται οι σκαλισμένες δέστρες για τα πλοία πάνω στους βράχους και οι σκαλισμένες σπηλιές μέσα στο μαλακό πέτρωμα στο βάθος του φαραγγιού που καταλήγει στην μικρή αμμουδιά του Σαρακίνικου.

Η περιοχή λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς της έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από την διαφήμιση και πολλοί μιλούν στα άρθρα τους για το Σαρακίνικο ότι τους θυμίζει σεληνιακό τοπίο και όντως το τοπίο μοιάζει εξώκοσμο παρόλο που δεν μπορώ να βρω αναλογίες στο εκτυφλωτικό άσπρο των βράχων του Σαρακίνικου και στο σκούρο μπλέ της θάλασσας και του ουρανού με τα μονόχρωμα σεληνιακά τοπία.

Τα δέ πετρώματα είναι κισσηρούχοι απολιθωματοφόροι ηφαιστειακοί τόφφοι πυριτικών αλάτων, η μορφή των πετρωμάτων οφείλεται στην αιολική διάβρωση.

(Fossiliferous , pumice volcanic tuffs. The rock form is due to eolian erosion )


(creator : http://www.facebook.com/elijah.meleti... )


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΛΟ  ΣΤΟ   http://www.milos.gr/el/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου