Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ανάκληση επικίνδυνων προϊόντων παιχνιδιών Growing pet μάρκας “Duck Egg” από τη Τσαγκογέωργας ΑΕ

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ, ύστερα από κοινοποίηση RAPEX των Κυπριακών Αρχών, αποσύρει από την αγορά και ανακαλεί για λόγους ασφαλείας το προϊόν “Growing pet” μάρκας “Duck Egg” με ελληνική περιγραφή «ΑΥΓΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΥΛΑΚΙ D1-2227A» και Ραβδοκώδικα: 0960389000012.

Το εν λόγω προϊόν κρίθηκε επικίνδυνο λόγω του ότι μεγαλώνει περισσότερο από 50% προς κάθε κατεύθυνση, και σε περίπτωση που το παιχνίδι ή μέρος αυτού καταποθεί από το παιδί και έρθει σε επαφή με το σάλιο ή τα γαστρικά υγρά, θα προκαλέσει τη μεγέθυνση του, κάτι το οποίο πιθανόν να μπορεί να προκαλέσει ασφυξία ή γαστρονομικά τραύματα.

Η ανάκληση αφορά τη συνολική ποσότητα του προϊόντος που εισήχθη στην Ελλάδα στις 14 Μαρτίου του 2013.

Η εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ έχει σταματήσει την εισαγωγή και διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος. Η ενημέρωση όλων των καταστημάτων λιανικής, τα οποία έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, έγινε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας καθώς και συστημένης ονομαστικής επιστολής.

Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ο εισαγωγέας καλούν τους καταναλωτές, που έχουν στη κατοχή τους παιχνίδια Growing pet μάρκας “Duck Egg”, με ραβδοκώδικα 0960389000012, να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν αμέσως και να τα επιστρέψουν στο κατάστημα λιανικής από το οποίο τα προμηθεύτηκαν, προκειμένου να λάβουν πίσω το σχετικό αντίτιμο ή να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 210 3416691-2.



ΠΗΓΗ   http://www.mindev.gov.gr/?p=11346
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου