Το πρωί της 4ης Ιουνίου ήταν ηλιόλουστο και φωτεινό. Το σκούρο μπλε και γαλάζιο χρώμα και τα φιμέ τζάμια του κτιρίου της εταιρίας Sanofi-Aventis Vostok, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων, δίουν την αίσθηση του νέου και της υψηλής τεχνολογίας. Κάτι άλλωστε που συμβαδίζει με τα όσα γίνονται στο εσωτερικό του κτιρίου. Στο εργοστάσιο εφαρμόζονται καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής, μέσω των οποίων παράγονται φάρμακα με το ίδιο επίπεδο ποιότητας των προϊόντων που παρασκευάζει το άλλο εργοστάσιο της εταιρίας Sanofi στην Φρανκφούρτη.
Το εργοστάσιο της γαλλικής εταιρίας Sanofi στο Οριόλ είναι η δεύτερη μονάδα προϊόντων για διαβητικούς στον κόσμο και πλέον γίνεται η πρώτη εταιρία στη Ρωσία με πλήρη κύκλο παραγωγής ινσουλίνης και ανάλογων παραγώγων της, όπως οι ειδικές πένες – σύριγγες, τα ευρέως διαδεδομένα «στυλό»
Η Sanofi δραστηριοποιείται στην παραγωγή ινσουλίνης στη Ρωσία αρχής γενομένης από το 2010, όταν η εταιρία απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του εργοστασίου παραγωγής ινσουλίνης στην περιφέρεια Οριόλ. Τα επόμενα δύο χρόνια το εργοστάσιο παρήγαγε μερικές σειρές ινσουλίνης με σκοπό τον έλεγχο και την πλήρωση των κριτηρίων ποιότητας των φαρμάκων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες παραγωγής.
Τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρία έλαβε την άδεια για πλήρη κύκλο παραγωγής. Πλέον, οι βολικές στη χρήση τους ειδικές πένες-σύριγγες θα περνούν όλα τα στάδια παραγωγής στο εργοστάσιο του Οριόλ, από τη συναρμολόγησή τους ως τον τελικό έλεγχο και την αποστολή στα σημεία πώλησης.
Στη διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης ο περιφερειάρχης του Οριόλ, Αλεξάντρ Κοζλόφ, επεσήμανε ότι το φαρμακευτικό συγκρότημα Sanofi-Aventis Vostok είναι ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την περιφέρεια Οριόλ και προκαλεί υπερηφάνεια για την περιοχή το γεγονός ότι αυτή η επιχείρηση είναι η μοναδική στη Ρωσία που παράγει ανθρώπινη ινσουλίνη και μάλιστα τα λεγόμενα «στυλό» (προγεµισµένες συσκευές τύπου πένας).

ΠΟΥ: 12,7 εκατομμύρια ασθενείς στη Ρωσία

Σήμερα στη Ρωσία υποφέρουν από σακχαροδιαβήτη πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές. Όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συνυπολογίζοντας και τις περιπτώσεις που δεν έχουν διαγνωστεί, αναφέρει τον πολύ μεγαλύτερο αριθμό των 12,7 εκατομμυρίων ατόμων. Πριν από λίγα μόλις χρόνια η μαζική παραγωγή ινσουλίνης στη Ρωσία ήταν περιορισμένη σε αυτή που είχε ως βάση την ινσουλίνη από χοίρους και άλλα ανάλογα.
Η γαλλική εταιρία Sanofi, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στο Παρίσι, είναι η πρώτη από την «Big Pharma» -την ένωση των μεγαλύτερων παραγωγών φαρμάκων στον κόσμο- η οποία άρχισε να παράγει στη Ρωσία φάρμακα για τη θεραπεία του σακχαροδιαβήτη.
Τα φάρμακα της Sanofi άρχισαν να πωλούνται για πρώτη φορά το 1970, αλλά τη δική της παραγωγή στη Ρωσία την ξεκίνησε μόλις το 2010, μετά την απόκτηση του εργοστασίου το 2010. Σήμερα, η Sanofi-Aventis Vostok είναι σε θέση να παράγει μέχρι 30 εκατομμύρια σύριγγες-στυλό ινσουλίνης ετησίως.
Ο πλήρης κύκλος παραγωγής που ξεκίνησε να λειτουργεί, διαρκεί για την κάθε παρτίδα 25 μέρες. Μέσα σε αυτές τις λίγο παραπάνω από τρεις εβδομάδες, η ουσία που φτάνει από τη Φρανκφούρτη σε ψυγεία θερμοκρασίας -25 βαθμούς, μετατρέπεται σε έτοιμη για χρήση σύριγγα-στυλό που κάνει τη χορήγηση ιδιαίτερα βολική.

Σε σύγχρονα διεθνή πρότυπα
Ο αντιπρόεδρος του τμήματος παραγωγής, Μάρτιν Σίβερτ, βεβαίωσε πως ό,τι παρασκευάζεται εδώ, ακολουθεί τα ίδια παγκόσμια πρότυπα ποιότητας που εφαρμόζει η εταιρία. Επομένως, όπως ανέφερε, το προϊόν που βγαίνει από τη μονάδα παραγωγής του Οριόλ για τους ρώσους ασθενείς, είναι ακριβώς της ίδιας ποιότητας με εκείνο που παρασκευάζεται στη Φρανκφούρτη.
Προγράμματα θεραπείας και για καρκίνο μαστού
Η έλευση της Sanofi στην περιφέρεια Οριόλ επέδρασε στην ανάπτυξη και άλλων τομέων που δεν σχετίζονται με την παραγωγή ινσουλίνης. Η εταιρία υλοποιεί πρόγραμμα θεραπείας ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, ενώ οργανώνει και διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά που έχουν σακχαροδιαβήτη.


ΠΗΓΗ   http://rbth.gr