Το παραδοσιακό μας γλυκό έχει μόνο τρία υλικά: κρέμα, φύλλο και σιρόπι. Αλλά για να δέσουν σωστά, χρειάζονται πρώτης ποιότητας υλικά και μαστοριά. Πόσο ρευστή ή σφιχτή πρέπει να είναι η κρέμα; Πόσο βανιλάτη; Φυσική βανίλια ή βανιλίνη; Και, βέβαια, πώς θα μείνει το φύλλο τραγανό, αλλά και όσο πρέπει ποτισμένο από το σιρόπι; Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που έχουν λύσει την εξίσωση και ξεφουρνίζουν-σιροπιάζουν-πακετάρουν γαλακτομπούρεκα που φεύγουν δέκα-δέκα από τους πάγκους τους.
dy/>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου