Το κελυφωτό φιστίκι είναι μία υπόθεση περίπου 70 χρόνων στην Ελλάδα. Μπορεί τα πρώτα δέντρα φυτεύτηκαν στην Αίγινα στα τέλη του 19ου αιώνα όμως η πιο συστηματική του παραγωγή ξεκίνησε στο νησί στην δεκαετία του ‘60 ενώ στην υπόλοιπη χώρα εδραιώθηκε σε κάποιες περιοχές την τελευταία εικοσαετία. Μία από αυτές είναι και η Φθιώτιδα όπου εκτιμάται ότι αγγίζει σχεδόν το 50% της εθνικής παραγωγής του προϊόντος. Πρωταγωνιστές είναι οι περιοχές Θερμοπυλών – Μώλου και Μάκρης όπου υπάρχουν και δύο ιδιαίτερα δυναμικοί συνεταιρισμοί που ασχολούνται αποκλειστικά με το προϊόν.
dy/>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου