Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

European Youth Parliament - Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία ( EYE 2018 )


Η τρίτη έκδοση της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης για τη Νεολαία («European Youth Event - EYE2018»),  όπου 8000 και πλέον νέοι - αριθμός ρεκόρ - θα συμμετάσχουν σε 400 δραστηριότητες, συζητήσεις, παραστάσεις και εργαστήρια, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΕΚ στο Στρασβούργο από την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 10.00πμ  έως το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 7.00μμ.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε πέντε θέματα: Νέοι και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, μαζί και χώρια, ασφάλεια και κίνδυνος, τοπικά και παγκόσμια.

Ιδέες διασυνοριακές - ιδέες από όλες τις γενιές

Το «EYE» είναι μια διεθνής εκδήλωση για τους νέους (16-30 ετών). Οι περισσότερες δραστηριότητες σχεδιάζονται και προετοιμάζονται από τους 130 συμμετέχοντες οργανισμούς νέων, συμπεριλαμβανομένου του «YO! Fest» μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, θα κηρύξει την έναρξη της ολομέλειας του «EYE» την Παρασκευή στις 11.00πμ (ώρα Ελλάδος), μαζί με περίπου 50 ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και συζητήσεις. Άλλες διάσημες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Valéry Giscard d'Estaing, η Ευρωπαία Επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων, Marianne Thyssen και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις με την επόμενη γενιά των ευρωπαίων παραγόντων λήψης αποφάσεων. Νικητές του βραβείου Ζαχάρωφ, όπως ο Δρ. Denis Mukwege και η Lamiya Aji Bashar, θα είναι κεντρικοί ομιλητές σε συζητήσεις.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου