Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018
«24 ώρες» της ΕΡΤ3 σε Μάνη, Μονεμβασιά και Σπάρτη.
Πώς έχουν χτιστεί τα πυργόσπιτα στη Μάνη και ποιο φυσικό συντηρητικό ανέκαθεν οι Μανιάτες χρησιμοποιούν για το περίφημο και πεντανόστιμο σύγκλινο, γνωρίζοντας τα μυστικά αλλά και τα στάδια της καλής προετοιμασίας του; Γιατί η παραγωγή του κρασιού ‘‘Μαλβαζία’’ σταμάτησε για 500 χρόνια και πώς ξεκίνησε ξανά, ώστε να απολαμβάνουμε σήμερα το κρασί που ήξερε μέχρι και ο Σαίξπηρ και έγραψε για αυτό στον Ριχάρδο τον Γ’; Γιατί το Σπάρταθλον, ο διεθνής αγώνας υπεραπόστασης 246 χιλιομέτρων, προσελκύει αθλητές από όλον τον κόσμο και ποια είναι η ιστορία του; Σήμερα, στη Σπάρτη, πώς τα νέα παιδιά δραστηριοποιούνται και εκφράζονται μέσα από τη μουσική, με εφαλτήριο μια μπάντα;
Και πώς η κοινωνία του «Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» βοηθά και βοηθιέται από την ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες;
Η εκπομπή «24 ώρες στην Ελλάδα» της ΕΡΤ 3 βρέθηκε στη Σπάρτη και στη Λακωνία και παρουσίασε τα πιο καίρια σημεία ενός τόπου που εξακολουθεί να αποτελεί πυρήνα παράδοσης, για τη γαστρονομία, την εφευρετικότητα αλλά και τις αθλητικές επιδόσεις του. dy/>
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου