Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Μάικλ Τζόρνταν, η σκοτεινή πλευρά του μύθου: Ο εθισμός στον τζόγο και η «κλοτσιά» από το NBA«Ο γιος μου δεν έχει πρόβλημα με τον τζόγο. Το πρόβλημά του είναι ότι νομίζει ότι πρέπει να ανταγωνίζεται σε όλα. Η αρρώστια του λέγεται ανταγωνισμός».

Λίγο καιρό αργότερα ο άνθρωπος που θέλησε να διαψεύσει ότι ο γιος του ήταν εθισμένος στον τζόγο θα τροφοδοτούσε άθελα του ένα νέο, οργιώδη, κύκλο φημολογίας για το μεγάλο πάθος του Μάικλ Τζόρνταν πέρα από το μπάσκετ: πέφτοντας νεκρός με μια σφαίρα στο στήθος μέσα στην υπερπολυτελή Lexus SC400, που του είχε δωρίσει ο ίδιος ο MJ.
Το μαντάντο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αμερικανική κοινή γνώμη. Ήταν Ιούλιος του 1993. Ο Τζέιμς Ρ. Τζόρνταν δολοφονήθηκε από δύο κλεφτρόνια, που αφού πέταξαν το πτώμα του πήραν το αυτοκίνητο και τα τιμαλφή του. Μεταξύ αυτών και δύο μονάκριβα δώρα του Μάικλ, τα χρυσά δαχτυλίδια πρωταθλητή του NBA. Ήταν όμως πράγματι απλώς κλεφτρόνια; Και γιατί σκότωσαν έναν άοπλο, ανυπεράσπιστο 57χρονο ενώ μπορούσαν απλώς να τον ληστέψουν;

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου