Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

''Παλαμήδειος Άθλος'' - Ανέβηκαν τα 999 σκαλοπάτια του κάστρου στο Ναύπλιο (βίντεο)Η πόλη του Ναυπλίου γιόρτασε την απελευθέρωση της από τους Τούρκους διοργανώνοντας για πρώτη φορά...
τον «Παλαμήδειο Άθλο», μία απόσταση 5 χιλιομέτρων, με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδείου. Ο αγώνας ήταν ειδικών απαιτήσεων, καθώς οι δρομείς ανέβηκαν τα 999 σκαλοπάτια και διέσχισαν εσωτερικά το κάστρο τερματίζοντας στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και αγωνίσματα 3 και 10 χιλιομέτρων. Συνολικά σε όλα τα αγωνίσματα συμμετείχαν πάνω από 1.500 αθλητές. Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις ήταν ενταγμένες στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου.
Tο φρούριο του Παλαμηδιού, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. H κατασκευή του πραγματοποιήθηκε από το 1711 έως το 1714. Από το Παλαμήδι με αρχηγό τον Στάικο Σταϊκόπουλο ξεκίνησε η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, έπειτα από μακρόχρονη πολιορκία τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου του 1822.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου