Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ψεύτικα τα βραχιόλια που χάριζαν υγεία, οι εταιρείες έλεγαν ψέμματα....

Ψεύτικα τα βραχιόλια που χάριζαν υγεία, οι εταιρείες έλεγαν ψέμματα Οι ισχυρισμοί πέντε εταιριών που πουλούσαν βραχιόλια για ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, υγεία και καλύτερες επιδόσεις στο σώμα είναι αναληθείς και η προώθησή τους παραπλανητική. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επέβαλλε πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ.
Πέντε εταιρίες προωθούσαν τα «ενεργειακά βραχόλια» στην αγορά και κατηγορούνται ότι υιοθέτησαν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, κατά την προώθηση και διάθεση προς πώληση, κυρίως μέσω των φαρμακείων, ενεργειακών βραχιολιών ή άλλως βραχιολιών με ολογράμματα, με διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance κ.λ.π.).
Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης εντόπισε ότι τα ενεργειακά βραχιόλια δεν ανταποκρίνονταν στις υποσχέσεις για βελτίωση της υγείας και καλύτερες επιδόσεις του σώματος. Κάλεσε, μάλιστα, τις εν λόγω εταιρείες να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους αλλά δεν προσκόμισαν τίποτα.
Αυτό είχε ως συνέπεια να καταβληθούν πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ και δόθηκε εντολή να απομακρυνθεί όλο το προωθητικό υλικό με τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς.
Οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι οι εξής:
 

1. «4Q ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ –ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» 105.000 ευρώ.
 

2. «Β.ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» 105.000 ευρώ.
 

3. ΠΑΦΑΡΜ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία 65.000 ευρώ.
 

4. ΒΙΤΟΡΓΚΑΝ (VITORGAN) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΟΡΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 50.000 ευρώ.
 

5. JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 25.000 ευρώ.

Πηγή:   http://www.iefimerida.gr


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Δελτίο Τύπου της  4/11/2012 με θέμα:  Χρηματικά πρόστιμα σε πέντε εταιρείες για παραβάσεις των διατάξεων περί «Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών» κατά την προώθηση και διάθεση προς πώληση «ενεργειακών βραχιολιών ή άλλως βραχιολιών με ολογράμματα».


ΠΗΓΗ   http://www.efpolis.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου