Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Τι είναι Παουλόβνια; Με λίγα λόγια για την Παουλόβνια


Παουλόβνια (Paulownia) είναι το μοναδικό γένος ταχέως αναπτυσσόμενων δέντρων της οικογένειας Paulowniaceae. Το γένος Paulownia περιλαμβάνει κάμποσα είδη, τα οποία έχουν παρόμοιες ιδιότητες και γι’ αυτό είναι γνωστά με το αθροιστικό όνομα Παουλόβνια.
Είδη Παουλόβνιας:
 Η Παουλόβνια ως δέντρο πάρκου στην Ευρώπη.
Η Παουλόβνια δεν είναι απλά ένα ακόμη εξωτικό δέντρο. Είναι δύσκολο να απαριθμηθούν όλοι οι τομείς στους οποίους χρησιμοποιούνται διάφορα τμήματα από αυτήν, χωρίς να παραλειφθεί κάποιο από αυτά. Ξυλεία, φύλλα, άνθη – όλα αυτά έχουν ιδιότητες, που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.
Ολόκληρο το φυτό - με την καταπληκτική του γρήγορη ανάπτυξη είναι μικρός θησαυρός για τους οικολόγους. Αυτοί ανακάλυψαν, ότι η Παουλόβνια, με ταχέως αναπτυσσόμενο ριζικό σύστημα, είναι εξαιρετικά κατάλληλη για αναδάσωση απειλούμενων από διάβρωση εδαφών. Αυτό από καιρό αποτελεί πρακτική ρουτίνας σε κάποιες χώρες - για παράδειγμα στις ΗΠΑ, όπου η διάβρωση είναι μόνιμο πρόβλημα. Η Παουλόβνια είναι κατάλληλη και για αναδάσωση ξανά σε κατακαμένες δασικές εκτάσεις. Εκτός από τα ορατά πλεονεκτήματα, χάρη στη μεγάλη ποσότητα μάζα φύλλων, μετά από την φυλλόρροια, αυτή εξασφαλίζει γρήγορο φυσικό λίπασμα των προσβληθέντων εκτάσεων.
Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι σχέσεις με τους πελάτες μας δεν τελειώνουν με την αγορά συγκεκριμένων τεμαχίων Παουλόβνιας. Βέλμποϊ ΕΠΕ προσφέρει συνδρομή σε κάθε στάδιο στην καλλιέργεια αυτού του θαυμάσιου δέντρου. Παρά ταύτα, είναι πιθανό κάποιος να επιθυμεί να ασχολείται μ’αυτό χωρίς τη δική μας παρέμβαση. Αλλά επειδή ο σκοπός μας είναι να πετύχουν οι πελάτες μας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, με χαρά μοιραζόμαστε μέρος των γνώσεών μας σχετικά με τις απαραίτητες συνθήκες για την καλλιέργεια της Παουλόβνιας, όπως και την εμπειρία μας στη φύτευση, που περιγράφεται σε μερικά εύκολα βήματα:
Βέλμποϊ ΕΠΕ είναι διάδοχος της Βέλμποϊ – 13 – Βελίτσκα Άνγκελοβα ΑΕ ( ατομική επιχείρηση ), η οποία ιδρύθηκε το 1993. Από το 2009 προσφέρουμε φιντάνια και βλαστούς των ποικιλιών Paulownia elongata και Paulownia tomentosa, όπως και το δικό τους υβρίδιο, ανθεκτικό στο κρύο. Δέντρα με μεγάλη προοπτική, τα οποία προσφέρουν λύσεις σε πολλά φλέγοντα ζητήματα. Αυτή τη στιγμή αρχίζουμε εισαγωγή και εμπόριο με ξυλεία από Παουλόβνια. Ο σκοπός μας είναι μετά από 7-8 χρόνια το υλικό από το δέντρο να είναι αρκετά δημοφιλές στην αγορά μας και η ανάγκη απ’αυτό, να ικανοποιείται κυρίως από την ξυλεία που θα εξαγοράζουμε από τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν φυτείες Παουλόβνιας στη Βουλγαρία. Τον Απρίλιο 2010 φυτέψαμε πειραματικά αγρούς, που θα μπορούμε να δείχνουμε στους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον. Φωτογραφίες των σταδίων θα δημοσιεύσουμε στο Blog ( το θέμα ).
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου