Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Το «Φεστιβάλ Πηλίου» συνεχίζει και φέτος την πορεία του, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Ανατολικό Πήλιο

Διοργανώνονται σεμινάρια, εργαστήρια, συναυλίες, διαλέξεις
Το «Φεστιβάλ Πηλίου» συνεχίζει και φέτος την πορεία του, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Ανατολικό Πήλιο από την «Πολυρρυθμία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ζωής Σαμσαρέλου.
Το βασικό κορμό των εκδηλώσεων αποτελούν τα σεμινάρια, που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, καθηγητές, μαθητές, φίλους της μουσικής και, επίσης, φίλους του εναλλακτικού τουρισμού. Ταλαντούχα παιδιά, από πολύ μικρές ηλικίες και επαγγελματίες μουσικοί έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τους προβληματισμούς, τις γνώσεις και το ταλέντο τους, σ’ ένα περιβάλλον που ευνοεί το διάλογο και την επικοινωνία.
Φέτος τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε τρεις περιόδους, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα : Η πρώτη περίοδος, 15-22 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ζαγορά. Θα διδάξει ο διευθυντής ορχήστρας και καθηγητής βιολοντσέλου στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Saarbrόcken, Ulrich Voss, με βοηθό τον βιολοντσελίστα Θέμη Βαγενά Η δεύτερη περίοδος, 22-29 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Τσαγκαράδα.
Θα διδάξουν και θα συμμετάσχουν σε συναυλίες οι κορυφαίοι της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και καθηγητές σε Ωδεία της Αθήνας: Δημήτρης Γούζιος, βιολοντσέλο, Παναγιώτης Δράκος, φλάουτο, Γιάννης Καραμπέτσος, τρομπέτα, Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο, ο εξάρχων της ΚΟΑ Δημήτρης Σέμσης, βιολί και η Ζωή Σαμσαρέλου, πιάνο.
Η τρίτη περίοδος, 26 Ιουλίου-2 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Τσαγκαράδα. Θα διδάξουν ο καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Μουσικής του Mόnster, Helge Slaatto, βιολί και η Anette Slaatto βιόλα. Το γενικότερο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου.
Στα δεκατρία χρόνια της λειτουργίας του, το φεστιβάλ έχει αναπτύξει μια δυναμική και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους το έχουν επισκεφτεί. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προβολή των νέων ερμηνευτών και συνθετών, με την παρουσίαση, κάθε χρόνο, πολλών έργων σε πρώτη εκτέλεση και στην πολιτιστική αποκέντρωση, με τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών της περιοχής και την επέκταση των εκδηλώσεων σε όλο το Ανατολικό Πήλιο.
Εκτός από τη μουσική και το θέατρο, κεντρικός τομέας ενδιαφέροντος του Φεστιβάλ αποτελεί η πλούσια ιστορία και παράδοση του τόπου, στην οποία αφιερώνονται κάθε χρόνο εκδηλώσεις Λόγου. Η αίτηση για τη συμμετοχή στα σεμινάρια υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του φεστιβάλ, επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 6975547409 begin_of_the_skype_highlighting 6975547409 end_of_the_skype_highlighting, e-mail :info@pelionfestival.gr και στην ιστοσελίδα, www.pelionfestival.gr..


ΠΗΓΗ   http://www.taxydromos.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου