Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Στο Καστελόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα!!!!











Το ακριτικό Καστελόριζο ήταν ο τελευταίος σταθμός της δεύτερης ημέρας της λαμπαδηδρομίας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». Η φλόγα ταξίδεψε ως το πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων διασχίζοντας προηγουμένως το μεγαλύτερο μέρος
της Κρήτης, ενώ το βωμό άναψε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. 



«Ήταν μία από τις μεγαλύτερες χαρές και ικανοποιήσεις που έχω ζήσει σαν πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το γεγονός ότι πήγε η φλόγα σε αυτό το πανέμορφο νησί, που μπορεί να είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά 
βρίσκεται τόσο κοντά στις καρδιές μας», δήλωσε ο κ. Καπράλος. 


Λαμπαδηδρόμοι ήταν πέντε κάτοικοι του νησιού, ο περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΕΟΕ, Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.  


 Τη λαμπαδηδρομία στο Καστελόριζο παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υποναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης.
 
Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Πανήγυρης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η φλόγα πέρασε από το Καστελόριζο. 


Η λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» συνεχίζεται σήμερα, με την πορεία της φλόγας ως τα Ιωάννινα.




πηγη    http://www.tanea.gr





dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου