Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η απάντηση των Ομοσπονδιών Αστυνομικών στις δηλώσεις Βενιζέλου για το «όχι» στο «κούρεμα» των ομολόγων

poasy%20_poaxia_poeyps

Αθήνα 9 Μαρτίου 2012
Αρ. Πρωτ.:506/1/8a

Ανακοίνωση Ομοσπονδιών (ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΑΣΥ-ΠΟΕΥΠΣ) : Όλη η αλήθεια για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έκπληξη και οργή προκαλούν οι συνεχείς δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, απέδωσε και σε συνδικαλιστικές σκοπιμότητες την απορριπτική απόφαση για συμμετοχή στο PSI έξι Ταμείων μεταξύ των οποίων και του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Έστω και εάν οι εν λόγω δηλώσεις του κ. Υπουργού έχουν σημειολογική έννοια, ειδικά όσον αφορά το Ταμείο μας, τις απορρίπτουμε κατηγορηματικά και εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας στα μέλη του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., που παρά τις απειλές και τα εκβιαστικά διλλήματα, αρνήθηκαν να συμβάλλουν με τη ψήφο τους στην οικονομική καταστροφή των Ασφαλιστικών μας Ταμείων. Τονίζουμε δε τα ακόλουθα:
Οι Έλληνες Αστυνομικοί και Πυροσβέστες επιτελούν πάντα στο ακέραιο το εθνικό και πατριωτικό τους καθήκον. Οι εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες συνάδελφοί μας που έπεσαν στο καθήκον, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη προς τούτο. Ούτε αρνήθηκαν να συνεισφέρουν ακόμα και από το υστέρημά τους, την ώρα της οικονομικής κρίσης για τη σωτηρία της Πατρίδας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει, άλλωστε, το γεγονός, ότι οι ένστολοι έχουμε υποστεί μέχρι και σήμερα μειώσεις  οι οποίες αγγίζουν μέχρι και το 40% των αποδοχών μας και μάλιστα μόλις πριν μερικές ημέρες με διάταξη που πέρασε εν κρυπτώ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες εξαιρούμαστε από την καταβολή ακόμη και της εκλογικής αποζημίωσης την οποία λαμβάναμε ανελλιπώς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. 
Αναρωτιόμαστε, όμως, πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. μαζί με τα άλλα Ταμεία που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο PSI, όταν το συνολικό ποσό των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχει το Ταμείο μας ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ των υπολοίπων πέντε ξεπερνάει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Άραγε, γιατί αποσιωπάται ότι ούτως ή άλλως τα αποθεματικά του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. ύψους 540 εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπόκεινται σε κούρεμα  κατά 53% και μάλιστα χωρίς καν να ερωτηθούμε;
Επιπλέον, πώς είναι δυνατόν να απειλούμαστε εμείς με παύση καταβολής των συντάξεων αν δεν είχε επιτυχία το PSI, όταν μέχρι σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει καταβάλλει για ενίσχυση στα Ταμεία μας ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα Ταμεία, όπου η συμμετοχή του Δημοσίου ανέρχεται κάθε χρόνο σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ;

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία και στο Πυροσβεστικό Σώμα και θεματοφύλακες των μετόχων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., έχουμε ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε την περιουσία του, η οποία χτίστηκε από το υστέρημά μας. 
Γι’ αυτό δεν ήταν δυνατόν να συναινέσουμε στην ανταλλαγή ομολόγων -ενέργεια τουλάχιστον ηθικά και δεοντολογικά ανεπίτρεπτη- καθώς η συμμετοχή μας στο PSI με την μορφή που εφαρμόστηκε, απομειώνει την περιουσία του Ταμείου, χωρίς σαφή δέσμευση μελλοντικής αποκατάστασης αυτής. 
Καλούμε, λοιπόν, το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης, να εξηγήσει  πειστικά πώς ακριβώς θα υποστηριχτούν οικονομικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετά το ΄΄κούρεμα΄΄ των ομολόγων τους, όταν ήδη έχει εξαγγείλει ότι για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος πρόκειται να δεσμεύσει έως 50 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία τέλος, διαχρονικά στήριξαν την Ελληνική Οικονομία, επενδύοντας τα αποθεματικά τους σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου. Σήμερα, όμως, αυτό αποδεικνύεται αφερέγγυο και καταστροφικό για μια ακόμη φορά, εξαιτίας της ανικανότητας εκείνων που διαχρονικά χειρίστηκαν τις τύχες της Χώρας μας και που σήμερα έρχονται να μας επιπλήξουν γιατί αρνηθήκαμε να συμπράξουμε στο συντελούμενο έγκλημα της καταλήστευσης της περιουσίας μας. 

Μ Α Σ    Χ Ρ Ω Σ Τ Α Ν Ε,  Δ Ε Ν   ΤΟΥΣ   Χ Ρ Ω Σ Τ Α Μ Ε !

http://www.poaxia.gr
http://www.poasy.gr


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου