Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τι ισχύει για τις επισκέψεις και τα φάρμακα στους γιατρούς....

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι των ταμείων...  

Οι απεργία των γιατρών μπορεί να έληξε, αλλά η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους δεν φαίνεται να τελειώνει, αφού το κράτος παραπαίει και μαζί του όλο το σύστημα υγείας που παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

ΟΙ γιατροί δήλωσαν ότι θα επανέλθουν με δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ διαμαρτύρονται έντονα για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, αφού όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας εξέδωσε ανακοίνωση για τους ασφαλισμένους των ταμείων, για να μην ταλαιπωρούνται, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση.

Διαβάστε τι πρέπει να γνωρίζουμε:

<<Προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ) 

Αγαπητοί ασφαλισμένοι 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας σας ενημερώνει ότι από 1/1/2012 οι ιατροί που έκαναν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχουν δικαίωμα να σας εξετάζουν μέχρι εξαντλήσεως 50 ραντεβού εβδομαδιαίως,  χωρίς οικονομική υποχρέωση δική σας. 

Για το λόγο αυτό όταν κλείνετε ραντεβού με συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να διευκρινίζετε εάν θα εξεταστείτε εντός του αριθμού των ασθενών που δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά. 

Επιπλέον σας γνωστοποιούμε ότι δικαίωμα συνταγογράφησης και αναγραφής εργαστηριακών εξετάσεων και με αμοιβή 10Ε έχουν όλοι οι μη συμβεβλημένοι αλλά πιστοποιημένοι ιατροί που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ιατροί που μέχρι 31/12 είχαν συμβάσεις με τα ταμεία σας (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ κλπ.) καθώς και όσοι ιατροί πιστοποιήθηκαν ή θα πιστοποιηθούν στο μέλλον για να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας παρακαλεί τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να διευκρινίζουν τα παραπάνω πριν την επίσκεψή τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. >>



πηγη  http://www.lamiareport.gr

Για να δείτε το αρχείο των Συμβεβλημένων Ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, πατήστε   εδώ .


πηγη  http://www.inews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου