Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σούπερ μάρκετ στη Λάρισα πληρώνει τους υπαλλήλους σε... είδος!!!!


Έναν ομολογουμένως... ευφάνταστο τρόπο επέλεξε αλυσίδα λιανεμπορίου τροφίμων στη Λάρισα, η οποία  ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι αντί προκαταβολής μισθού, θα έχουν τη δυνατότητα να «ξοδεύουν» το ποσό που θα τους πιστωνόταν σε αγορές... από τα ράφια της.
Μετά το περιστατικό, προ μερικών μηνών, που εταιρία εστίασης προσπάθησε να αντικαταστήσει μέρος του μισθού των υπαλλήλων της με... κουπόνια, σειρά έχουν τα... ψώνια, ενώ η εφημερίδα «Ελευθερία» που αποκάλυψε το θέμα, αναφέρει πως υπάρχουν κι άλλα παρόμοια κρούσματα στη Λάρισα.
Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων του νομού Λάρισας, η εν λόγω εταιρία λιανεμπορίου τροφίμων ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι δεν θα γίνεται κατάθεση του ποσού της προκαταβολής των μισθών τους, αρχής γενομένης από το Νοέμβριο, αλλά θα έχουν τη «δυνατότητα» να κάνουν αγορές από τα ράφια της, με αποδείξεις, έναντι μέρους του μισθού τους. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν «ξοδευτεί» όλο το ποσό της προκαταβολής σε ψώνια, το υπόλοιπο θα πιστώνεται εκ νέου, στην «προκαταβολή» του επόμενου μήνα!
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο λόγος αυτής της εξέλιξης είναι η έλλειψη ρευστότητας που έχει επικαλεστεί η διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρίας η οποία προέκρινε την εν λόγω λύση προκειμένου να μην προβεί σε απολύσεις.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου