Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Απάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ σε αναφορά Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σχετικά με Αναφερόμενη καταστρατήγηση εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας αστυνομικού προσωπικού.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή σε αναφορά Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σχετικά με Αναφερόμενη καταστρατήγηση εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας αστυνομικού προσωπικού.
«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει επισημανθεί τόσο με εγκύκλιο διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και με επιμέρους διαταγές προς τις Υπηρεσίες, ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η υπέρμετρη απασχόληση του προσωπικού, όταν δεν συντρέχουν σοβαροί ή ειδικοί λόγοι, δεδομένου ότι αυτή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταπόνηση του προσωπικού, την ελάττωση του επαγγελματικού του ζήλου, ενδεχομένως την αντίδρασή του και κατ΄ επέκταση τη μείωση της υπηρεσιακής του απόδοσης. Δεδομένου ότι το αστυνομικό προσωπικό γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, σε κάθε περίπτωση και όταν χρειάζεται μπορεί να απευθύνεται εγγράφως στην προϊσταμένη του Αρχή, αναφέροντας τα πραγματικά περιστατικά, ζητώντας τόσο την τήρηση των κανονισμών, όσο και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των παραβατών, εάν υπερέβησαν αδικαιολόγητα το συγκεκριμένο κανονισμό.
H επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις Υπηρεσίες και το προσωπικό τους, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Υπουργείου μας και γι’ αυτό καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε τον εποικοδομητικό διάλογο με τις συνδικαλιστικές ενώσεις του προσωπικού, για την ικανοποίηση των προβαλλόμενων δίκαιων αιτημάτων» επισημάνθηκε σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, σε αναφορά που κατέθεσε στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Σ. Αναστασιάδης.
Αναλυτικά δείτε την απάντηση εδώ

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου