Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ιδού η ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου!!!! 4,3 εκατομμύρια δολάρια....

Ένα κλικ, εμφάνιση στον σκοτεινό θάλαμο, και εκτύπωση σε καλής ποιότητας χαρτί. Πόσο μπορεί να τιμολογηθεί μία φωτογραφία που προκύπτει από αυτή την κοινή διαδικασία; Αν πρόκειται για έναν κοινό φωτογράφο και μία λήψη για… ταυτότητα, η απάντηση είναι λίγα ευρώ. Αν πρόκειται όμως για την παραπάνω φωτογραφία του Ρήνου, τραβηγμένη από το χέρι του Andreas Gursky, η απάντηση είναι 4,3 εκατομμύρια δολάρια – κάτι παραπάνω από 3,1 εκατομμύρια ευρώ
Ο γνωστός Γερμανός καλλιτέχνης Andreas Gursky έκανε το αποφασιστικό κλικ μπροστά στον Ρήνο, απαθανατίζοντας ένα τμήμα του ποταμού, περιτριγυρισμένο από χορτάρι σε μία συννεφιασμένη ημέρα. Το αποτέλεσμα, όσο απλό ή μουντό κι αν σας φαίνεται, πωλήθηκε προ ολίγων ημερών σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στην τιμή των 4.338.500 δολαρίων. 

Η φωτογραφία έχει τίτλο «Rhein II» και τραβήχτηκε το 1999 από τον Gursky, γνωστό για τις λήψεις που απεικονίζουν πολύχρωμα τοπία, ενώ η εκτύπωση που πωλήθηκε για το… ευτελές ποσό έχει διαστάσεις 205x355 εκατοστά. Η τελική τιμή ξεπέρασε τις προσδοκίες του γνωστού οίκου δημοπρασιών, που «πόνταρε» σε ποσό μεταξύ 2,5 και 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων – όχι πως αυτά τα ποσά είναι ευκαταφρόνητα για μία και μόνο φωτογραφία. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φωτογραφία κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ της πιο πολύτιμης λήψης, που διατηρούσε η «Άτιτλη #9» της Cindy Sherman. 

Ποια η γνώμη σας για την συγκεκριμένη ακριβοπληρωμένη φωτογραφία; Όσο όλοι μας ξοδεύουμε λίγα λεπτά κοιτάζοντας επίμονα την οθόνη και προσπαθώντας να «πιάσουμε» το νόημά της, η διαδικτυακή κοινότητα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας την φωτογραφία ακόμα πολυτιμότερη: Δείτε το… μυστικό του Ρήνου πατώντας εδώ.  

Πηγή: Time.com 
http://www.in2life.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου