Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μπράβο στους Βολιώτες καταναλωτές. Πήραν χαμπάρι τι εστί LIDL.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από Γερμανικό Σουπερ Μάρκετ...

Το LIDL είναι ο «πρωταθλητής» των αλυσίδων τροφίμων στα προϊόντα που ανακαλούνται...
Γράφει: magnesianews.gr
Κάλεσμα προς τους καταναλωτές να στηρίξουν τα Ελληνικά και τα τοπικά προϊόντα, απευθύναν η ΕΑΣ Βόλου και η Ένωση Καταναλωτών Μαγνησίας, ενώ για τις 11 χθες το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το LIDL επί της οδού Λαρίσης, απέναντι από τη ΔΕΗ.
Ο  πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος δηλώνει ότι η γερμανική αλυσίδα απαξιώνει τα τοπικά προϊόντα, όχι μόνο στα γαλακτοκομικά της ΕΒΟΛ, αλλά και...
άλλα, όπως τα κρασιά της Ν. Αγχιάλου, αναψυκτικά της ΕΨΑ κλπ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Μαγνησίας Αλέκος Κουτσελίνης τόνισε ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα είναι «πρωταθλητής» φέτος, με 10 αποσύρσεις τροφίμων που αφορούσαν προϊόντα που περιείχαν από σαλμονέλα, μέχρι το μικρόβιο e-coli, σε συσκευασμένα σουτζουκάκια, που έχει προκαλέσει θανάτους στη Γερμανία.
«Πριν από τρία χρόνια μας έβαλαν από τους 60 κωδικούς, έβαλαν δύο για τοπικά προϊόντα και είχαν υποσχεθεί ότι σε ένα εξάμηνο θα έβαλαν και το γάλα. Ωστόσο, το ξέχασαν και, παρόλες τις πιέσεις, τελευταία, κατάργησαν και τους δύο αυτούς κωδικούς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Ένα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ, η εταιρία δείχνει μια γενικότερη απαξίωση στα τοπικά προϊόντα, όχι μόνο στα γαλακτοκομικά της ΕΒΟΛ, αλλά και σε άλλα τοπικά προϊόντα, όπως τα κρασιά της Ν. Αγχιάλου, αναψυκτικά της ΕΨΑ κλπ. «Οι στιγμές που περνάμε είναι πολύ δύσκολες,. Ο ένας πρέπει να σταθεί δίπλα στον άλλο και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα, που δραστηριοποιείται στον τόπο μας και αποκομίζει κέρδη, να απαξιώνει τα τοπικά προϊόντα και να δείχνει ασέβεια στο καταναλωτικό κοινό», τόνισε ο κ. Πρίντζος.
Πολιτική της εταιρίας είναι να παίρνει ξένα προϊόντα και ειδικότερα γερμανικά γαλακτοκομικά προϊόντα, βάζει ιδιωτικές ετικέτες και το γάλα είναι υψηλής παστερίωσης μακράς διάρκειας και χαμηλής ποιότητας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ.
Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου στο καταναλωτικό κοινό να στηρίξει τα Ελληνικά και τα τοπικά προϊόντα, ώστε τη δύσκολη στιγμή που περνάμε να στηρίξουμε τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τις θέσεις εργασίας και την αγορά.
Αναφορικά, με την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο κ. Πρίντζος, τόνισε ότι ειρηνικά και με ήπιο τρόπο «για να τους δώσουμε το περιθώριο να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν δεν είναι δίκαιο και θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά».
Τηλεγραφήματα συμπαράστασης στον αγώνα της ΕΑΣ Βόλου, έστειλαν παραγωγικές τάξεις, αγρότες και φορείς από την Κρήτη, την Κομοτηνή, τη Λακωνία και άλλα μέρη της Ελλάδας.

«Πρωταθλητής»
στις αποσύρσεις
Το LIDL είναι ο «πρωταθλητής» των αλυσίδων τροφίμων στα προϊόντα που ανακαλούνται, μετά τη διαπίστωση του ΕΦΕΤ και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ότι είναι επικίνδυνα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, Αλέκος Κουτσελίνης.
Φέτος, ανέφερε, έχουν γίνει πάνω από 10 αποσύρσεις τροφίμων, που αφορούσαν προϊόντα που περιείχαν από σαλμονέλα, μέχρι το μικρόβιο e-coli (που εντοπίστηκε σε συσκευασμένα σουτζουκάκια), και ευθύνεται για την πρόκληση θανάτων στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών «από τα πρόστιμα, τις καταγγελίες και τις αναφορές, η εμπειρία μας δείχνει ότι το LIDL δυστυχώς εισάγει στη χώρα μας, ότι «σαβούρα», βρίσκει φθηνή στη Γερμανία, ώστε να προσελκύσει τους καταναλωτές με χαμηλές τιμές».
Ο κ. Κουτσελίνης, συμβουλεύει του καταναλωτές να αγοράζουν φρέσκα προϊόντα και να μην κοιτούν τα φθηνότερα, που δεν είναι ποιοτικά καλά. Αγοράζοντας τα ξένα προϊόντα, τόνισε, δίνουμε δουλειά στις ξένες επιχειρήσεις και απαξιώνουμε τις Ελληνικές εταιρίες...



πηγη  http://adena-gr.blogspot.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου