Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Προσφορά αγάπης από τον Λευτέρη Λαζάρου !!!!


Τον τελευταίο καιρό οι άστεγοι της Αθήνας έχουν τον Master Chef τους. Σε σχήμα οξύμωρο -στο πλαίσιο του οποίου η ευζωία συναντά την ανέχεια και το gourmet την πείνα- ο χαμογελαστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου , το παρουσιαστικό του οποίου παραπέμπει στον καλό θείο που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στην οικογένειά μας, μοιράζει φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν μείνει στον δρόμο.
Η «Espresso» επικοινώνησε με τον Λευτέρη Λαζάρου που επιβεβαίωσε ότι μαγειρεύει για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και με τη σεμνότητα που τον διακρίνει μας είπε: «Δεν θεωρώ ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο, απλώς ένα πιάτο φαΐ για μερικούς συνανθρώπους μας φτιάχνω. Δεν θέλω να πάρει έκταση και ο λόγος είναι επειδή δεν θέλω να... τρομάξω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό» δηλώνει στην «Εspresso» ο κ. Λαζάρου και συμπληρώνει: «Δεν είμαι ο μόνος που το κάνει. Υπάρχουν και άλλοι που είτε μαγειρεύουν είτε μου φέρνουν ένα πάκο μακαρόνια για να τα φτιάξω για όσους έχουν ανάγκη».
Ο ίδιος έχει γνωρίσει τη φτώχεια από... πρώτο χέρι, μια και γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά. Ηταν το μικρότερο παιδί μεταξύ τριών αγοριών και μεγάλωσε σε ένα παραδοσιακό σπίτι πίσω από την καπνοβιομηχανία Κεράνης. Ισως γι' αυτό τον λόγο είναι τόσο ευαισθητοποιημένος.
Δύο-τρεις φορές την εβδομάδα ο Λευτέρης Λαζάρου, τελειώνοντας από το εστιατόριό του, βάζει σε χάρτινες συσκευασίες γκουρμέ μερίδες που έχει ετοιμάσει ο ίδιος, ειδικά για τους ανθρώπους που ζουν στα πεζοδρόμια. Παίρνει το αυτοκίνητό του και επισκέπτεται πλατείες και γωνιές της Αθήνας όπου απαγκιάζουν άποροι πολίτες. Χαμηλών τόνων ο ίδιος, δεν θέλησε να αποκαλύψει τα σημεία όπου μοιράζει φαγητό: «Δεν έχει σημασία το πού. Το σημείο είναι διαφορετικό κάθε φορά. Αλλωστε δεν θα ήθελα να δω κάμερες και φωτογράφους εκεί να απαθανατίζουν τις στιγμές» τονίζει ο κ. Λαζάρου που δύο με τρεις φορές την εβδομάδα μαζεύει φαγητό και φτιάχνει κάτι ξεχωριστό για τους αστέγους.
Μόλις τελειώσει από το εστιατόριο, αργά το βράδυ, κάνει την βόλτα του και αφήνει λίγο φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη. Ο ίδιος δεν συνεργάζεται με συγκεκριμένους φορείς, διότι -όπως επισημαίνει- το φαγητό είναι υπόθεση που χρειάζεται καλή οργάνωση, ψυγεία, καλή συντήρηση και προσοχή στη διανομή. Επιλέγει να το διανέμει µόνος του και μαγειρεύει άλλοτε ζυμαρικά, άλλοτε λαχανοντολμάδες µε ψαρικά, ό,τι, τέλος πάντων, μπορεί να χορτάσει τους ανθρώπους αυτούς. Φροντίζει για τη σωστή θερμοκρασία, να διατηρείται το φαγητό σε καλή κατάσταση και προσπαθεί να βλέπει ότι το τρώνε για να μη μείνει έξω και χαλάσει με αποτέλεσμα αντί για καλό, να τους προκαλέσει πρόβλημα.
Ο κ. Λαζάρου επισημαίνει πως θα ήθελε να μαγειρεύει πιο συχνά γι' αυτούς τους ανθρώπους και να συνεισφέρει όσο μπορεί: «Δεν θα είχα πρόβλημα να μαγειρεύω πιο συχνά, κάποιες Κυριακές, σε ξενώνες. Θα κουβαλούσα και τα υλικά µου, είναι κάτι που συνηθίζεται στην Αμερική και την Αυστραλία, χρειάζεται απλώς μεθόδευση. Αν μου το πρότειναν ή το πρότειναν σε κάποιους συναδέλφους μου, σίγουρα θα το κάναμε μετά χαράς».
ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ για την espesso
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου