Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Αντίθετη η ΕΛΜΕ στις «εντολές» για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών.


Αντίθετη η ΕΛΜΕ στις «εντολές» για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών Αντίθετη είναι η ΕΛΜΕ στην εντολή των Περιφερειακών Διευθυντών σχετικά την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, καθώς με προφορικές εντολές αυτών των Περιφερειακών Διευθυντών, υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν οκτάωρο (αλλιώς θα δουλέψουν Σάββατα)!
Η Ομοσπονδία, και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τονίζει πως η εντολή αυτή αποτελεί βάναυση καταπάτηση τον ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και είναι συνδικαλιστικά απαράδεκτη. Όπως αναφέρει «Είναι επίσης παιδαγωγικά απαράδεκτη (η πρόσθετη ώρα είναι προβληματική λόγω της μεγάλης κούρασης των μαθητών). Τέλος είναι και παράνομη, αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό τον ωράριο εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες από το Σύλλογο Διδασκόντων ή από το ΠΥΣΔΕ. Επίσης δεν έχει εγκριθεί καμία επιπλέον δαπάνη για υπερωρίες ή εργασία Σαββάτου. Όπως έχει επανειλημμένα επισημανθεί από σχετικά έγγραφα, τόσο της ΟΛΜΕ όσο και της ΕΛΜΕ, η όποια εισήγηση για αναπλήρωση διδακτικών ωρών Θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής βούλησης του συλλόγού διδασκόντων, των μαθητών και των γονιών και ο σχετικός προγραμματισμός πρέπει να γίνεται πάντα με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια».
Η ΕΛΜΕ καλεί τα σχολεία της Μαγνησίας αν δεχτούν τέτοιες «εντολές», οι Σύλλογοι Διδασκόντων να τις επιστρέψουν σαν απαράδεκτες και με τα επίσημα πρακτικά τους να επικαλούνται τα νόμιμα δικαιώματά τους. Επιπλέον, καλούν τους συναδέλφους Διευθυντές των Σχολείων, να μην πιέσουν με οποιονδήποτε τρόπο τούς εκπαιδευτικούς προκειμένου να υποταχθούν σε μια παράνομη, αντιπαιδαγωγική και αντισυνδικαλιστική απόφαση της Διοίκησης, καλούν τούς συναδέλφους εκπαιδευτικούς να απευθυνθούν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκειμένου να προστατευθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, καλούν την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας αλλά και το Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας , να μη προχωρήσουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις, ενώ τέλος καλούν το Υπουργείο Παιδείας να υιοθετήσει τη μόνη παιδαγωγικά σωστή πρόταση για την αναπλήρωση, την πρόταση της ΟΛΜΕ, για παράταση του σχολικού έτους.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου