Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση των υπαλλήλων των τραπεζών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν πλέον οι ίδιοι οι τραπεζίτες!!!!


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: Η κυβέρνηση των υπαλλήλων των τραπεζών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν πλέον οι ίδιοι οι τραπεζίτες!
Οι «πρόθυμοι» συντονίζονται σε μαύρο μέτωπο.
Εκφράζουν ανοιχτά πλέον τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι να βρεθούμε  απέναντι για να τους ανατρέψουμε.
Στις 7 Νοεμβρίου, οι Financial Times έγραψαν: «...πρωτοκλασάτοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και λομπίστες διενεργούν εντατικές συζητήσεις για να εντοπίσουν υποψηφίους για υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας».
Έτσι σχηματίστηκε η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ερήμην του λαού και με τις μεγάλες εταιρείες και Τράπεζες να έχουν τον καθοριστικό ρόλο.
Το μέτωπο των πολιτικών αυτών δυνάμεων βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.
Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission (Τριμερής Επιτροπή). Πρόκειται για οργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του ’70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα της τότε εποχής (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.
Τέως διοικητής (επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη) της Τράπεζας της Ελλάδα και τέως υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Δηλαδή, συνυπεύθυνος για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, αλλά και τα κρυφά swap της Goldman Sachs με τα οποία αλλοιώθηκαν τα δημοσιονομικά στοιχεία και έγινε εφικτή η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη (ευρώ). Ήταν ταυτόχρονα όμως και απόλυτος γνώστης των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας καθώς και των αποφάσεων που ελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δηλαδή των αποφάσεων των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης που μετέφεραν τα χρέη των τραπεζών στους κρατικούς προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα, να μεταβληθεί η χρηματοπιστωτική κρίση σε Ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Ακόμα και από το ίδιο το ανακοινωθέν της Προεδρίας της  Δημοκρατίας, τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται ότι πέρα απ’ την ψήφιση αυτών των αποφάσεων η νέα κυβέρνηση θα περάσει  και όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγούν το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου λαού στο μεσαίωνα.
Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, όλα τα λαϊκά στρώματα που καθημερινά ρίχνονται στη φτώχεια και στο περιθώριο, μακριά από κάθε προσπάθεια εγκλωβισμού τους σε ένα νέο κλίμα ανοχής και ψευδαισθήσεων,  θα συνεχίσουν με νέα ένταση τους αγώνες, ώστε να στείλουν και αυτό το κυβερνητικό σχήμα και τους νέους σχεδιασμούς του στα αζήτητα. 

Νοέμβρης 2011
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ιστοσελίδα : www.anexartiti.wordpress.com  email : anexartiti@yahoo.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου