Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΞΑΝΘΗ - ΠΑΡΚΟ: Πάμε για ορθοπεταλιές!!!!


Με τα κράνη στα χέρια, μια ομάδα 15χρονων περιμένουν το σύνθημα. Κάθε Σαββατοκύριακο στα μονοπάτια της Παναγιάς της Καλαμούς στήνονται αυτοσχέδιοι αγώνες.

Πίστα. Στην περιοχή των Μοναστηριών, στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης, ο Βαγγέλης Γεωργιάδης δοκιμάζει με φίλους από το Mountain Active τις νέες πίστες ποδηλάτου και enduro.
Πίστα. Στην περιοχή των Μοναστηριών, στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης, ο Βαγγέλης Γεωργιάδης δοκιμάζει με φίλους από το Mountain Active τις νέες πίστες ποδηλάτου και enduro.
Με τα κράνη στα χέρια, μια ομάδα 15χρονων περιμένουν το σύνθημα. Κάθε Σαββατοκύριακο στα μονοπάτια της Παναγιάς της Καλαμούς στήνονται αυτοσχέδιοι αγώνες. "Αυτή ήταν η αρχική ιδέα: Να φτιάξουμε μια ομάδα ποδηλάτου βουνού που να συγκεντρώνει όλους τους νέους της περιοχής. Το γεγονός ότι το δάσος των Μοναστηριών απέχει μερικά χιλιόμετρα από την πόλη διευκόλυνε πολύ", ομολογεί ο Βαγγέλης Γεωργιάδης.
Πολιτικός μηχανικός, με σπουδές στην Αγγλία, είχε την εμπειρία από τα χρόνια του λυκείου που συναντιόνταν φίλοι για ορειβασία και snowboard. "Σκεφτήκαμε να συνεχίσουμε από εκεί όπου είχαμε σταματήσει". Οπερ και εγένετο με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Mountain Αctive, που ξεκίνησε επτά χρόνια πριν. Σε λίγους μήνες έγιναν οι πρώτες πίστες, ενώ το 2009 άνοιξε το περιβαλλοντικό πάρκο Χanthi MTB Park.
Η επιτυχία ήρθε έναν χρόνο αργότερα με το Mountain Bike Festival, που έκανε γνωστή την Ξάνθη στο εξωτερικό. "Η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις του σπορ. Εχουμε ήλιο σχεδόν όλο τον χρόνο". Το blog τους (jester777@wordpress.com ) είναι στα αγγλικά ελπίζοντας στον διεθνή εναλλακτικό τουρισμό. "Oλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο. Για να πετύχεις, όμως, δεν αρκεί να ονειρεύεσαι, αλλά να πιστεύεις!".
POZA ΚΡΑΜΕΡΗ
ΦΩTOΓΡAΦIA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ
antonis.pasvantis@gmail.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου