Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Αλμυρού | “Κοινωνικό καλάθι” για τις άπορες οικογένειες


Δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα προμηθευτούν οι άπορες οικογένειες του Δήμου Αλμυρού εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Το "Χριστουγεννιάτικο Κοινωνικό Καλάθι", θα μοιραστεί μετά την καταγραφή των ανέργων και απόρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλμυρού κ.Παπαδογιάννης, "σε 15 περίπου ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ανέργων και απόρων του Δήμου και θα αρχίσουμε να μαζεύουμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινωτήτων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής προκειμένου να μοιραστούν κατά την εορταστική περίοδο. Έχουμε ήδη βρει τους χώρους γιατη συγκέντρωσή τους", προσέθεσε ο ίδιος.
Να σημειωθεί πως το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, ενώ στην εισήγηση του ο κ.Παπαδογιάννης αναφέρει:
Η ανάγκη των καιρών και η συνεργασία όλων μας, γέννησαν μια ιδέα που με πολλή προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της Ανθρωπιάς μας. Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με άλλες τοπικές αρχές, Κοινωνικούς φορείς,  επιχειρήσεις και ευαίσθητους δημότες μας,  στην προσπάθεια τους να ανακουφίσουν τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών τους και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και την οικονομική κρίση στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα μας αναπτύσσουν πρωτοποριακές δράσεις.
Μία τέτοια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής μας είναι το Χριστουγεννιάτικο Κοινωνικό «καλάθι», μέσω του οποίου οι «άπορες» οικογένειες του Δήμου μας, θα προμηθευτούν δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Πρόκειται για μία πρόσφατα ενταγμένη έννοια στο λεξιλόγιο και στη ζωή των πόλεων που δημιουργήθηκε λόγω των αναγκών της εποχής μας, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, αύξηση των ανέργων, αύξηση των ηλικιωμένων που επιζητούν φαγητό και φάρμακα, αύξηση των μεταναστών που παρακολουθούν την κίνηση των κάδων ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους κ.ά.
Η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού έχει σαν στόχο να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή καθότι στηρίζεται στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), αλλά και των δημοτών μας.
Τα διατιθέμενα προϊόντα, στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, προέρχονται κυρίως από καταστήματα και επιλεγμένους προμηθευτές, ενώ επιδιώκεται και η συνεισφορά πολιτών. Για τους λόγους αυτούς η ποιότητα των προϊόντων είναι άριστη καθώς τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές ασφαλείας.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου