Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

7η γιορτή ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης.


Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η 7η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης στον ίδιο όπως κάθε χρόνο χώρο, στη διασταύρωση της Εθνικής με το δρόμο προς Πυργετό.


7η γιορτή ακτινιδίου Πυργετού – ΑιγάνηςΣε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Τεμπών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχή, που ξεχωρίζουν πανελλήνια για τη γεύση τους, το μέγεθος και το σχήμα τους. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
11:00 – 11:10: προσέλευση – ανακοινώσεις – παρουσιάσεις,
11:15 – 11:30: αγιασμός,
11:30 – 11:45: σύντομη εισαγωγική αναφορά στη γιορτή ακτινιδίου από το δήμαρχο Τεμπών κ. Κωνσταντίνο Κολλάτο,
11:45 – 12:00: χαιρετισμοί επισήμων,
12:00 – 12:15: ομιλία από το γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φίλιππο Μάντζαρη με θέμα «Το ακτινίδιο Ολύμπου – εξέλιξη – προοπτικές»,
12:15 – 13:30: πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα: χορωδία του Δήμου Τεμπών υπό τη διεύθυνση του κ. Κ. Ταμβακά, παραδοσιακοί χοροί από τα συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκουρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βάιος Μαλλιάρας» Πυργετού, παραδοσιακή μουσική,
13:30 – πέρας: προσφορά στο κοινό και στους προσκαλεσμένους αναψυκτικών, παραδοσιακών πιτών, χυμού ακτινιδίου και προσφορά συμβολικού δείγματος ακτινιδίων.

Στο χώρο της γιορτής θα υπάρχουν: α) πρατήριο τοπικών προϊόντων του Συνεταιρισμού Γυναικών Αιγάνης και β) πρατήριο διάθεσης εκλεκτών ακτινιδίων σε καταναλωτές.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου