Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ελληνικός εθισμός στα κοινωνικά δίκτυα!!!!

social-networking

Σε 1,5 εκατομμύριο άτομα
 ανέρχονται οι Έλληνες ενεργοί χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, ενώ σε περίπου 340 χιλιάδες Έλληνες υπολογίζονται οι ενεργοί χρήστες τουYouTube και σε ακόμα λιγότερους - 85 χιλιάδες άτομα - οι ενεργοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου Twitter. Αυτό διαπιστώνεται από αναλυτικά στοιχεία μέτρησης της εταιρείας ηλεκτρονικής αποδελτίωσης InNews A.E..
Τα στοιχεία αυτά, αφορούν σε μετρήσεις του δεύτερου και τρίτου τριμήνου 2011, των ενεργών Ελλήνων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Twitter και YouTube. Η InNews παρακολουθεί, μέσα από ειδική πλατφόρμα και αναλύει σε πραγματικό χρόνο (realtime) τις ελεύθερες πληροφορίες που αναρτώνται από Έλληνες στα κοινωνικά δίκτυα.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ISNP (Intelligent Social Network Platform), οι ενεργοί Έλληνες χρήστες στο Facebook είναι 1.500.000, στο Twitter 85.000 και στο YouTube 340.000. Ενεργοί θεωρούνται όσοι χρήστες αναρτούν σε αυτά τα δίκτυα πληροφορίες ή σχόλια, με απαραίτητη προϋπόθεση ο χρήστης να έχει έστω και μέρος του λογαριασμού του ανοιχτό σε πρόσβαση.
Σύμφωνα με τη μέτρηση, οι Έλληνες χρήστες του Twitter είναι οι πιο δραστήριοι και αναρτούν περίπου 180.000 αναφορές (Tweets) ημερησίως, δηλαδή κατά μέσο όρο αντιστοιχούν περισσότερες από δύο αναφορές ημερησίως ανά χρήστη. Με ρυθμό περίπου μία αναφορά την εβδομάδα ανεβάζουν οι χρήστες τις αναφορές στα δύο άλλα κοινωνικά δίκτυα, το Facebook και το YouTube. Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες χρήστες του Facebook αναρτούν 240.000 αναφορές την ημέρα (status updates & comments) και 50.000 αναφορές οι χρήστες του YouTube (comments & videos).
Πηγή: ΑΜΠΕ
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου