Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Το κινητό από τη Λαμία "έδωσε" τη συμμορία με τα Καλάσνικοφ....

Σε μια κοπέλα από τη Λαμία κατέληξε ένα από τα κλεμμένα κινητά της συμμορίας και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι...

Διαβάστε πιο ήταν το μοιραίο λάθος των κακοποιών και πως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την δράση τους. Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο vimagazino.gr είναι αποκαλυπτικό:

Σε 23 ληστρικές επιδρομές σε σπίτια από τις οποίες δύο συνοδεύθηκαν με κακοποιήσεις γυναικών, είχε προχωρήσει η συμμορία των έξι ληστών -πέντε εξ αυτών αλβανικής καταγωγής - με τα καλάσνικοφ που είχε προκαλέσει τρόμο σε όλη την Αττική. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ένας 15χρονος Αλβανός που βοηθούσε στις ληστείες αλλά και μία 16χρονη Ελληνίδα που ήταν φίλη, από το σχολείο, του 21χρονου αρχηγού της συμμορίας.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «αυτή η σπείρα ήταν ουσιαστικά μία εγκληματική παρέα 20χρονων παιδιών ορισμένοι από τους οποίους ήταν συμμαθητές σε λύκειο της Δαφνης. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο 21χρόνος αρχηγός της συμμορίας, ο οποίος έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα, και η 16χρονη Ελληνίδα φίλη του εντοπίσθηκαν σε κατάληψη στο συγκεκριμένο σχολείο. Μερικοί από αυτούς είχαν προχωρήσει σε παράνομες πράξεις και προ μερικών μηνών αποφάσισαν να προχωρήσουν στην μεγάλη εγκληματική υπέρβαση. Πήραν τα καλάσνικοφ από μεσάζοντα στην Λούτσα, που δεν έχουμε κατορθώσει να εντοπίσουμε, ενώ είχαν βρει και δίκτυο κλεπταποδόχων. Όμως έκαναν το μοιραίο λάθος. Ένα από τα κινητά που έκλεψαν δεν το απενεργοποίησαν αλλά το έδωσαν σε έναν φίλο τους. Το κινητό άρχιζε ν' αλλάζει χέρια και τελικά κατέληξε σε μια κοπέλα από τη Λαμία που ήξερε ένα άτομο που είχε συλληφθεί παλιότερα -μαζί με ένα από τα μέλη της συμμορίας- για την κλοπή στην Καλλιθέα. Εμείς ξετυλίξαμε αυτό το νήμα της "πορείας" του κινητού. Έτσι λοιπόν μέσω αυτής της αντίστροφης διαδικασίας εντοπίσαμε έναν από τους δράστες. Στην συνέχεια με παρακολουθήσεις υπόπτων αλλά και τηλεφώνων εντοπίσαμε κι άλλους δυο συνεργούς του».

Στις κακοποιήσεις των γυναικών -σε ληστείες στην Γλυφάδα και την Ηλιούπολη- φέρεται, σύμφωνα με την αστυνομία, να προέκυψε ότι συμμετείχε ο 21χρονος αρχηγός της συμμορίας και ένας 23χρονος συνεργός του. Δύο από τους δράστες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπή στην Καλλιθέα, πριν από ένα χρόνο, και για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δράστες είχαν «γιάφκα» σε διαμέρισμα στην οδό Αγκύλης 27 στον Νέο Κόσμο ενώ προμηθεύονταν όπλα από λαθρέμπορο στη Λούτσα. Ακόμη πουλούσαν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους στην Ομόνοια ενώ πολλά από τα πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητά τους τα έδιναν έναντι 300-1000 ευρώ σε μέλη άλλων συμμοριών. Η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη τους μέσω... Λαμίας από ανάλυση κλήσεων ενός κινητού τηλεφώνου που είχαν αρπάξει σε μία ληστεία και το οποίο δεν απενεργοποίησαν αλλά το έδωσαν σε φίλους τους στην πόλη αυτή.

Αυτά είναι ορισμένα από τα άγνωστα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για την δράση της συμμορίας με τα καλάσνικοφ που προχωρούσε, τους τελευταίους μήνες, σε νυκτερινές επιδρομές σε σπίτια από του Παπάγου μέχρι το Παλαιό Φάληρο και από την Γλυφάδα μέχρι την Αργυρούπολη, την Ηλιούπολη και το Κορωπί. Σε μία περίπτωση είχαν μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ. Στην εξιχνίαση της υπόθεσης έφτασε μετά από πολυήμερες έρευνες η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής με υπεύθυνο των ερευνών των κ. Αντώνη Μπάκα, ενώ υπήρχε συνεχής συνδρομή από στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ως μέλη της συμμορίας έχουν ήδη συλληφθεί και κατηγορηθεί πέντε Αλβανοί ηλικίας από 15 έως 24 ετών, και η ανήλικη Ελληνίδα. Επιπλέον αναζητούνται δύο ακόμη Αλβανοί - ένας με το ψευδώνυμο «Τίτι»- που θεωρείται ότι είχαν σημαντικό ρόλο στην σπείρα. Οι έξι δράστες ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από τις καταθέσεις των θυμάτων των ληστειών είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους σε ορισμένες που ανέφεραν ότι ένας από τους δράστες φορούσε κόκκινο καπέλο τζόκει, το οποίο τους έπεσε στην διάρκεια μίας από τις τελευταίες ληστείες και στάλθηκε για εξέταση DNA. Η Αστυνομία έφθασε στην σύλληψη όλης της ομάδας όταν στην διάρκεια παρακολουθήσεων διαπιστώθηκε ότι δύο από τους δράστες κινούντο με ένα αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές που είχε κλαπεί 27 Σεπτεμβρίου από την Γλυφάδα. 



πηγη  http://www.lamiareport.gr

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου