Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάντμιντον αποφάσισε την εισαγωγή για τις αθλήτριες μίνι φουστών ως υποχρεωτική στολή....


Η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάντμιντον 
αποφάσισε την εισαγωγή για τις αθλήτριες μίνι φουστών ως υποχρεωτική στολή. Αυτό το μέτρο, κατά την άποψη των αξιωματούχων της Ομοσπονδίας, θα βελτιώσει την εικόνα και το κύρος του αθλητισμού και θα αυξήσει τη δημοτικότητά του.
Δεν πρόκειται για εισήγηση, αλλά για κανόνα – χωρίς φούστες δεν θα επιτρέπεται να βγουν στο γήπεδο. Βέβαια, ο κανόνας αυτός δεν αφορά τις αθλήτριες από τις μουσουλμανικές χώρες, οι οποίες παίζουν ντυμένες με πλήρως καλυμμένα τα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι. Οι υπόλοιπες αθλήτριες μπάντμιντον σήμερα παίζουν με μακριά σορτάκια, κάποιες – με κοντά, όμως συχνότερα χρησιμοποιείται συνδυασμός φούστα-σορτάκι.
Οι πολέμιοι του νέου κανόνα λένε ότι μπορούν να βρεθούν και άλλοι τρόποι προσέλκυσης της προσοχής στον αθλητισμό. Μάλιστα η Δανική Ομοσπονδία Μπάντμιντον υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί, για να μην περάσει αυτό το σχέδιο – παρόλο που οι περισσότερες αθλήτριες μπάντμιντον της Δανίας ήδη εδώ και πολύ καιρό βγαίνουν στο γήπεδο με φούστες. Όμως ένα πράγμα είναι η επιθυμία και άλλο το τελεσίγραφο.
Οι συζητήσεις για το μήκος της αθλητικής φούστας διεξάγονται εδώ και πάνω από εκατόν χρόνια και σ΄ αυτό το διάστημα έγινε σχεδόν ένα μέτρο κοντύτερη. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι γυναίκες, που επιδίδονταν στο αθλητικό βάδισμα και το τένις, έπρεπε να φορούν φούστες ως τους αστράγαλους. Το 1919 η Γαλλίδα τενίστρια Σούζαν Λένγκλεν σόκαρε το κοινό στο τουρνουά του Ουίμπλεντον με το κοντό άσπρο φόρεμά της με κοντομάνικα – ως τότε οι γυναίκες έπαιζαν με κορσέδες και φορέματα ως τις φτέρνες. Η νέα μόδα έγινε ανάρπαστη από τις τενίστριες σε όλο τον κόσμο.
Όμως ας μην ξεχνούμε ότι ο αθλητισμός εδώ και πολύ καιρό δεν είναι απλώς αναμέτρηση με το σύνθημα «ταχύτερα, υψηλότερα, δυνατότερα», αλλά ακόμα και κόσμος μεγάλων διαφημιστικών χρηματικών ποσών. Και για τους διαφημιστές το κολλητό στο σώμα, το ανοικτό και το άσπρο είναι τρεις συνιστώσες της επιτυχίας. Ας θυμηθούμε έστω και μόνο το σλαγκ της ξακουστής διαφήμισης με τη Ρωσίδα τενίστρια Άννα Κούρνικοβα: «Μόνο τα μπαλάκια πρέπει να πηδούν» («Only the ball should bounce»).

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου