Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Στην «κατάψυξη» τα έργα στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ!!!!


Σοβαρότατοι κίνδυνοι για το
 περιβάλλον και την ασφάλεια του έργου και των μετακινήσεων, προκαλούνται από την ουσιαστική διακοπή, εδώ και αρκετούς μήνες, των εργασιών κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τα προβλήματα στη χρηματοδότηση έχουν οδηγήσει στην παύση των εργασιών στα περισσότερα μέτωπα του έργου. Πέρα από τις κοινωνικές επιπτώσεις (ανεργία εργαζομένων), υπάρχουν κίνδυνοι σοβαρών ζημιών στο περιβάλλον και στο ίδιο το έργο.

«Η παράκαμψη της κοιλάδας των Τεμπών έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 70% σε ότι αφορά το τεχνικό μέρος. Υπάρχουν όμως μια σειρά ανοιχτές πληγές όπως εκσκαφές, τεράστιοι σωροί υλικών εκσκαφής, σήραγγες χωρίς ολοκληρωμένη επένδυση και φρεάτια εξαερισμού. Όλα αυτά ενέχουν τον κίνδυνο μη αναστρέψιμης οικολογικής βλάβης» δηλώνει ο κ. Ζήσης Αργυρόπουλος, μηχανικός περιβάλλοντος για το έργο.

Η συνεχιζόμενη χρήση της παλιά εθνικής οδού μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών, από τα οχήματα και κυρίως τα βαριά, ανεξάρτητα από το επίπεδο ασφάλειας που έχει επιτευχθεί, διατηρεί τους κινδύνους πτώσης μικρών βράχων και άλλων υλικών στην άσφαλτο με απρόβλεπτες συνέπειες. Ήδη η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την κυκλοφορία από 7- 10 μέρες μέσα στον Νοέμβριο για την καθιερωμένο εξαμηνιαίο προληπτικό έλεγχο.

Η ανάδοχος εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» δηλώνει ότι οι εργασίες σταμάτησαν στις αρχές του Ιουνίου 2011, εξαιτίας της παύσης της χρηματοδότησης από τις τράπεζες από τον Οκτώβριο του 2010. Οι τράπεζες θεωρούν ότι το έργο δεν είναι βιώσιμο.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, skai.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου