Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Την Κυριακή 16/10 ο Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας 2011


Στις 10 το πρωί της Κυριακής,
 16 Οκτωβρίου, αρχίζει ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας 2011, με κεντρικό σύνθημα "Κάνω χώρο στο ποδήλατο. Δίνω ζωή στην πόλη μου". Η εκκίνηση θα δοθεί από το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 10.00 το πρωί, ενώ για τα Άτομα με Αναπηρία θα γίνει στις 9.45 το πρωί από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.
Ο φετινός Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας 2011 είναι αφιερωμένος στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων προς μεταμόσχευση και επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα ότι η ανιδιοτελής προσφορά και συμπαράσταση στο συνάνθρωπο μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την οικοδόμηση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Επιμένουμε Αθήνα", Γιώργος Αμυράς, δήλωσε ότι "για πρώτη φορά θυσιάζονται θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για να δοθούν σε άλλο μεταφορικό μέσο αλλά και για πρώτη φορά η δημοτική αρχή ανοίγει τις πόρτες της στις ποδηλατικές κοινότητες".

Οι εγγραφές για τον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας συνεχίζονται online στο www.ona.gr, στους χώρους του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης και στα ΚΕΠ του δήμου Αθηναίων.

Ο τερματισμός, και για τις δύο διαδρομές, θα γίνει στο Ζάππειο.

Info: Ο Ποδηλατικός Γύρος αποτελεί κορυφαίο θεσμό της πόλης των Αθηνών, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1987. Από τότε, χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας (υπάρχουν και διεθνείς συμμετοχές), όλων των ηλικιών, συμμετέχουν ενάντια στο άγχος, προβάλλοντας, παράλληλα, το ποδήλατο ως το ιδανικό μεταφορικό μέσο για τις ατμοσφαιρικά μολυσμένες πόλεις του πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου