Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γεωργία-Ελλάδα 1-2....


Γήπεδο: "Μιχεϊλ Μέσχι"
Διαιτητής/Βοηθοί: Ορσάτο (Ιταλία)/ Λιμπερατόρι (Ιταλία), Φιόρε (Ιταλία)
4ος Διαιτητής: Μπεργκόνζι (Ιταλία)
Καιρός: Αίθριος

Γεωργία (Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Χιζανισβίλι, Καλάτζε, Κανκάβα (42' λ.τρ. Λομπιανίτζε), Κομπιασβίλι, Γκριγκαλασβίλι (51' Ιασβίλι), Ταργκαμάτζε, Μιτσεντλίζε (65' Γκουρούλι), Μαρτσβαλάτζε.

Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90' Κονέ).

Κίτρινες κάρτες: Κανκάβα (16', Γεωργία), Μιτσεντλίζε (22', Γεωργία), Ταργκαμάτζε (61', Γεωργία)-Σπυρόπουλος (43', Ελλάδα), Αθανασιάδης (74΄, Ελλάδα)

Σκόρερ: Ταργκαμάτζε (19', Γεωργία)-Φωτάκης (79', Ελλάδα), Χαριστέας (85', Ελλάδα)

Αδράνησε η άμυνα σε μια φάση

Η Εθνική μας ξεκίνησε τον αγώνα και είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε από την πλευρά της Γεωργίας σε μια αδράνεια της Ελληνικής άμυνας.

Στο 19', λοιπόν ο Ταργκαμάτζε εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Τζόρβα για να γίνει το 1-0 για την ομάδα του Κετσπάγια.



Στην συνέχεια η Ελλάδα άρχισε να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 28' ο Χαριστέας έκανε την πάσα στον Σπυρόπουλο, αυτός γύρισε τη μπάλα στον Κατσουράνη που έκανε το σουτ άμεσα, αλλά ο Ρεβισβίλι απόκρουσε προσωρινά.

Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε με παρεμβολή του Βύντρα στον Κατσουράνη, αυτός έκανε τη σέντρα, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε και ο Γκέκας από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από την εστία των Γεωργιανών.



Τέσσερα λεπτά αργότερα (32'), ο Βύντρα πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε έξω από την περιοχή της Γεωργίας, έκανε το δυνατό συρτό σουτ στην κίνηση, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ με υπερένταση ο Ρεβισβίλι.



Στο 39', ο Καραγκούνης με σέντρα από εκτέλεση φάουλ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Γεωργίας, ο Ρεβισβίλι έδιωξε προσωρινά, η μπάλα έφτασε στον Σπυρόπουλο, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, πρόλαβε ο Κισανισβίλι και την απομάκρυνε.

Ανατροπή και πρόκριση

Στο δεύτερο μέρος όλοι περίμεναν να μπει η Εθνική μας ακόμη πιο δυνατά για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και φυσικά την πρόκριση, αλλά οι Γεωργιανοί είχαν άλλη άποψη και έκαναν δύο ευκαιρίες για να φτάσουν και σε άλλο γκολ.

Στο 46', ο Ταργκαμάτζε δεξιά στην Ελληνική άμυνα, έκανε το δυνατό σουτ, ο Τζόρβας απέκρουσε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα μακριά.

Στο 52', ένα μακρινό σουτ από τον Κατσουράνη, ο Ρεβισβίλι δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Η Γεωργία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 58', όταν από κόρνερ του Ταργκαμάτζε, ο Τζόρβας έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα κόντραρε στον Αμισουλασβίλι πήρε κατεύθυνση προς την Ελληνική εστία, αλλά ο Σπυρόπουλος απομάκρυνε πριν αυτή περάσει την γραμμή.



Στο 67', ένα ακόμη μακρινό σουτ του Κατσουράνη, ο Ρεβισβίλι έδιωξε με δυσκολία κρατώντας το 1-0 για την Γεωργία.

Ο Φερνάντο Σάντος βάζοντας στον αγώνα τους Φωτάκη και Αθανασιάδη θέλησε να κλείσει ακόμη περισσότερο τπους Γεωργιανούς στα καρέ τους και τα κατάφερε.

Στο 78' ο Φωτάκης δοκίμασε το μακρινό σουτ, με τον Ρεβισβίλι να διώχνει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, πάλι ο Φωτάκης έκανε το μακρινό σουτ και αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1 για την Εθνική μας.



Η Ελλάδα δεν σταμάτησε και εκεί και πέντε λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα έκανε την ολική ανατροπή. Στο 85', από πάσα του Κατσουράνη, ο Άγγελος Χαριστέας στην επιστροφή του στην Εθνική ομάδα με ωραίο δεξί πλάσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γεωργίας για να κάνει το 1-2.



Στην συνέχεια της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή, βρήκε τα μέλη της Ελληνικής ομάδα και τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στην Γεωργία να πηγυρίζουν την μεγάλη πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.

Τα γεγονός του αγώνα

 

Η είσοδος του Φωτάκη στον αγώνα, έδωσε μια άλλη πνοή στην Εθνική μας ομάδας. Ο μέσος του ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλό σουτ και δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινές αποστάσεις. Σε δύο μακρινά σουτ που έκανε το ένα κατέληξε στα δίχτυα της Γεωργίας και άνοιξε ο δρόμος για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Συμβολή έχει και ο Χαριστέας ο οποίος μετά από 16 μήνες απουσίας από την Εθνική σημείωσε το νικητήριο γκολ


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου